Bilar

Är fordonet historikrapporter pålitliga?

När du funderar på att köpa en begagnad bil eller lastbil, är det viktigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder så du inte slutar med ett fordon som du ångrar köpa. Det finns inget värre än njuter av kicken av att köpa en ny bil bara för att få dina känslor som krossas när du hittar ute är något större fel med det som du inte visste om.

Många konsumenter tror att en Carfax eller AutoCheck rapport kommer att visa dig allt negativt som kunde ha inträffat ett fordon som används men detta är verkligen inte alltid fallet.

Medan jag skulle definitivt rekommendera att använda en av dem, skulle jag inte lita på dem som din evangeliets sanning historisk information på fordonet du funderar.

Carfax och AutoCheck få sin information från många olika källor, inklusive staten och registreringen poster, auto auktioner, polisrapporter och även brandkåren.

Lite info som rapporterna som kommer att berätta är hur många ägare fordonet har haft, oavsett om bilen någonsin var en hyra, om det någonsin har varit i en flod, och naturligtvis om det har varit i en olycka.

Detta är alla bra information, men de kommer bara dyka upp på en av rapporterna om de rapporterades till en eller flera av dessa myndigheter i första hand.

Om det är felaktig eller saknas information, Carfax och AutoCheck kommer framåt som på. De förlitar sig enbart på data från andra rapporter.

Tänk på alla de många olyckor som aldrig rapporteras till polis eller försäkringsbolag. Människor vill skydda sina försäkring priser från att gå upp, så de tar hand om det utan att rapportera det. Många gånger på bilen massor kommer att fordon få skadats av misstag, bara för att få generalagenten köra det i deras verkstad för en quick fix eller röra upp, utan att någonsin rapportera det till sitt försäkringsbolag.

Naturligtvis när detta händer, olyckan kommer aldrig Visa upp på någon rapport, således aldrig visas på en Carfax eller AutoCheck rapport, och du vet aldrig att det hände. Fordonet kan ha fastställts perfekt, men du kommer aldrig veta säkert utan en inspektion.

Så i slutet är det värt att dra en Carfax eller AutoCheck rapport, men se till att inte ta det som den absoluta sanningen. Vara alltid säker och ha någon fordonet besiktigas av en professionell mekaniker innan att köpa, som de kan upptäcka problem i ett fordon som mig eller om du skulle missa.