Bilar

Introduktion till funktionella principer av en differential

När en bil färdas på en kurva, är roterande hastigheten på hjul på den yttre sidan högre än insidan, som yttre däcken har gått igenom en längre sträcka. Men generellt sett hjulen på båda sidor har precis samma hastighet, vilket kommer att resultera i understyrning eller överstyrning.

Då behöver vi en differential göra hastigheten på de yttre hjulen högre än inre hjulen, vilket eliminerar den halka när de passerar ett hörn. Precis som namnet antyder, används en differential för att generera några hastighet skillnader mellan hjulen så att vridmomentet är ordentligt tilldelas varje hjul, så att bilen en säker vända. När kraften i motorn har gått igenom koppling, växellåda, drivaxel och reduceraren, kommer det att tilldelas hjulen så att de kan utföra en icke-isometrisk rullande, vilket minskar friktionen med marken. Detta är det så kallade "differentiell" förfarandet.

Struktur och principen om differential

En differential utgörs av planetväxel, hjulet stag och redskap som sida. Kopplingspunkt för kraftöverföringsaxeln och driva axeln, kan vi hitta ett drivande kugghjul med en relativt stor radie. De drivande redskap för den ingående axeln har en liten radie, kan en process av vridmoment-öka-medan-hastighet-sakta slutföras medan kraften överförs från att köra redskap till drivna redskapet. Sedan fungerar drivna redskapet med planetväxel transportören. På samma gång roterar produktionen axlar på båda sidor också, som de är anslutna till transportören planetväxel. Så gör de sida redskap. Planetväxlar är engagerade med hjul på båda sidor, och det är bara sätt att koppla samman som gör redskap som är resistenta mot varandra.

När ett fordon färdas rakt, har sidan växlar samma vridmoment och roterande hastighet, så planetväxel är statisk. När de passerar ett hörn, de inre hjulen kommer att drabbas av en större motstånd än de yttre hjulen, orsakar en skillnad av vridmoment, och detta skulle resultera i det roterande av planetväxlar. Växlarna kan bromsa den inre växeln och påskynda de yttre redskap, därmed uppnå en smidig sväng av fordonet.

Diffbroms (LSD)

LSD används för att hålla hastigheten skillnaden på hjulen inom ett visst intervall. Låt oss se hur det fungerar. När ett hjul händer att snurra på vägen, skulle LSD styra effektförbrukningen för båda hjulen, stoppa den tomgång och ge det andra hjulet tillräckligt kraft att driva bilen. När de passerar en tränga någon, LSD kunde överföra makten till de yttre hjulen för att hjälpa med roterande, och föraren har inte oroa de möjliga faran.