Bilar

Begagnad bilåterförsäljare: varför vi hatar bil shopping

Bilförsäljare har varit alltför ofta typecast som en slemmig, luriga (förmodligen skallighet) man som försöker krama du för varje krona som du är värd. Som kultur och land som älskar shopping i nästan alla dess former, vårt förakt för nya och begagnade bilhandlare både väcker frågan: Varför? Varför vi avskyr detta köp?

En färsk studie av Edmunds.com fann att en av fem amerikaner snarare skulle avstå från samlag än pruta över en bil pris. Tror att det är dramatiska? Nummer keep coming-en av tre amerikaner skulle hellre gå till DMV, uthärda mellersta sätet för ett flygplan, eller göra sina skatter än gå igenom processen för att köpa ett nytt fordon. Dessutom nästan hälften av amerikanerna skulle snarare säga adjö till sociala medier för en månad, och 29 procent föredrar att överge sina smartphones för en helg om det innebar att de inte har att göra med att köpa en ny resa.

Som det visar sig, är vad amerikanerna verkligen ogillar det alla de förväntade köpslående och trycket att plocka "rätt bil" - inte den ökända slemmiga bilhandlare själv. Låt oss komma till detaljer och se exakt vad det handlar om dessa handlingar som orsakar amerikaner så mycket stress.

Jakten på "Rätt bil"

I en värld fylld med hundratals gör, modeller, trim och tillbehör, kan det vara extremt svår att avgöra vilken fordonet (eller ens nackstöd) är rätta för dig. Plus, en bil är sannolikt största köp en person gör sitt. Så, Lägg den ekonomiska vikten med alla oändliga tillgängliga alternativ och trycket kan verka för mycket att bära. I sin pjäs "The Paradox of Choice" teoretiserade Barry Schwartz och hans team av psykologer att fler valmöjligheter kan faktiskt begränsa vår "frihet" och öka vår stress, snarare än att skapa mer frihet. Denna teori härrör från tanken att vi är känslomässiga varelser; så att göra ett beslut så tungt som att välja din nya bil kan inte alltid vara grundade i antal. Även, naturligtvis, denna effekt kan vara sant för andra objekt, plocka den fel par stövlar bär inte samma effekt våra (och vår familjs) dagliga liv som att välja fel fordonet.

Konsten att pruta och få "Bra" erbjudanden

När du handlar för något som din nästa telefon, kan all du har till gör välja exakt vilken modell du är att bläddra webbplatser och online-återförsäljare, och då du göra dina inköp från leverantören med det lägsta priset (och kanske även få fri frakt!). Tyvärr med fordon är denna process inte riktigt så enkelt. En "bra" affär på en bil är aldrig samma som en annan, eftersom variabler som återförsäljare rabatter och tillverkare incitament avvika från märke till märke och modell till modell. Lyckligtvis, med online-resurser tillgängliga i dagens värld, köpare kan nu tillgång handeln-värden, incitament och mer alla innan du går fot i ett återförsäljaravtal eller hitting skicka på ett e-postmeddelande. Dock måste det fortfarande vara en grad av förtroende mellan en köpare och den nya eller begagnade Bilhandlare i ordning för att transaktionerna ska gå smidigt. Idén om att ange ett återförsäljaravtal och att vara tillräckligt säker i dina nummer att försöka pruta med en försäljare är skrämmande för många, men så är tanken på att förlora tusentals dollar.

Så, det är inte bara stereotypa sliskig används bilhandlare stressa folk. Snarare, det är mycket mer grundläggande än så, och det bästa sättet att undvika dessa stressfaktorer är att komma in i butiken för att ha gjort din forskning och att tro att inte alla återförsäljare är ute för att få dig.