Bilar

Från japan till världen i stort: en kort historia av nissan

Bilar har en nyckelfunktion i civilisationen sedan de revolutionerat sättet människor reser i början 20th century. Som tekniken avancerad och bilar började anlända i nästan varje uppfart, steg flera tillverkare till toppen av branschen genom att bygga pålitliga, högpresterande fordon. Nissan företaget är en av dessa kända och pålitliga varumärken. Låt oss ta en titt på detta företags historia att visa hur det utvecklats till jätte auto tillverkaren är det idag.

Ursprung

Långt tillbaka i 1911 samlades japanska ingenjör Masujiro Hashimoto några investerare för att starta Kawishinsha Motor bil verk. Detta företag producerade sin första bil i 1914. Detta var en liten passageraremedel heter DAT - en akronym från företagets investerarnas initialer. Företagets första decennierna såg det huvudsakligen producerar lastbilar, som efterfrågan på konsumenten personbilar var fortfarande mycket låg vid tiden. Efter att ha genomgått en rad fusioner och nya namn, antog företaget först namnet Nissan i slutet av 1920-talet. Vid denna tid, företaget ägde flera hyttor och delar företag, men har inte ett stort program för att designa och bygga sina egna modeller. En anledning till detta är att investerare var pessimistisk att bilar skulle lyckas även i Japan.

Detta ändras snart. Företaget samman med andra företag, och 1935 den färdig konstruktion på dess första full-service fabriks-växt, där det började producera lastbilar på en snabbare klipp. Statliga subventioner bidrog till att snabbstarta business, som nyligen dubbade Nissan Motor Co., Ltd., började bygga lastbilar, flygplan och motorer för den japanska militären. Av andra världskriget era var företaget landets fjärde största auto tillverkare.

Anslutning med Amerika

Amerikansk ingenjör William Gorham var vid rodret design i företagets första år. Hans inflytande gav tidigt auto mönster och modeller en påtagligt amerikansk känsla. Tillverkaren importeras många amerikanska delar och utnyttjade församlingen Europa–Latinamerika processer för att bygga bilar i deras första decennierna av verksamhet. Detta berodde också på företagets chefer att göra besök i Detroit, där de inspirerades av nyheterna i tidig US auto produktion.

Expansion

På 1950-talet, Nissan beslutat att göra sin första razzia i den globala bilmarknaden, och började visar sina modeller på bil visar runt om i världen. De insåg att deras feisty Datsun sedan kunde fylla otillfredsställda behov i nya marknader som Australien och Nya Zeeland. Företaget finns stor framgång, och växte till en av världens största bil exportörer av 1970-talet. På 1980-talet byggde företaget sin första fabriker i USA. Fler fabriker har sedan dess byggts i Indien, Brasilien, Kina och Europa. Strödde över kartan, producera dessa fabriker hundratals tusentals fordon årligen.

Där har du det: den hundra-året historien om hur ett litet inspirerade japanska företag förvandlats till en av de mest pålitliga bilen varumärkena i hela världen. Trogen sin historia fortsätter Nissan att göra kvalitet sedaner, stadsjeepar och lastbilar att tjäna människor från alla samhällsskikt, var de än finns.