Bilar

Tre saker du bör veta innan du går till en bilhandlare

Köper en ny bil kan definitivt vara spännande, men det finns så många alternativ att välja mellan på den lokala bilhandlare att erfarenheten kan snabbt svänger stressande-- men som är endast om du inte går beredd. När du vet vad du vill, är det lättare att begränsa dina val så du inte avveckla slösa bort din tid. Med att räkna ut tre viktiga fakta innan du träffar återförsäljaravtalet, kan du varva med det perfekta fordonet på rekordtid.

Vet din Budget

Det mest stressande med att köpa en bil är förmodligen behandlar prislappen. Det är verkligen en kostsam investering, och om du går till en bilhandlare utan att veta exakt hur mycket är du villig att spendera, du kan avveckla betalat mer än du har råd. Så innan du börjar handla, sitta och räkna hur mycket du kan tilldela varje månad för en betalning med lån eller leasing. Typiskt, bör det vara cirka 10 till 15 procent av din månadsinkomst. Om du har sparat pengar för inköp och planerar att betala kontant, vet det exakta beloppet som finns.

Och glöm inte försäkring, gas och andra underhållskostnader när du antingen beräkning av din budget.

Vet vad du behöver

Det kan finnas vissa funktioner som du föredrar i ett nytt fordon, men det är viktigt att veta vilka saker du verkligen inte kan leva utan. Börja med den storlek som du behöver genom att bestämma hur många passagerare som du ska bära regelbundet. Du bör också tänka om vilken typ av last utrymme du behöver. Nästa, fokus på typerna av körning du förväntas göra, som på ytan gator, motorvägar, eller off-vägar. Överväga din klimat också - om du bor i ett kallt område som får tung snö, du behöver en modell som fungerar bra på isen. Andra faktorer att överväga är säkerhetsfunktioner, bränsleekonomi och parkering utrymmet på ditt hem.

Vet vad du ska titta efter i en testkörning

En provkörning kan hjälpa dig att fatta beslut om vilka sedan, SUV, eller lastbil är bäst för dig, men det är lätt att bli distraherad av spänningen att prova ett nytt fordon. Så innan du får bakom ratten på generalagenten, bör du veta exakt vad de ska uppmärksamma. Bortse inte grunderna, som ben och huvud, hur bekväma sätena är, läsbarheten i instrumentbrädan och nivån på synlighet.

En gång du är ute på vägen, enhet som i ditt dagliga liv. Överväga hur lyhörd fordonet är när du stakar och hur smidigt det bromsar. När du reser över grov väg, se till att fjädringen håller rida mjukt. Om du pendlar, ta det på motorvägen samt ytbehandla gator så du kan se hur accelererar. Om du kör genom kullar och berg rutinmässigt, hitta ett kuperat område och utvärdera bilens klättring makt.

Tillbaka på bilåterförsäljare, tycker om hur lätt det är att komma i och ur stolen. Kolla in området stammen och last att se hur mycket utrymme som finns och hur lätt det är att läsa. Om du har barn, sätt din säkerhet platser för att se hur väl de passar också, så du har förtroende att fordonet uppfyller alla dina behov.