Bilar

Bilhandlare måste övertyga en kund att återvända

Det finns ca 17.500 Bilhandlare i USA. Varje år de blomstra, överleva, kamp eller stänga. Under tiden är några återförsäljare obevekligt framgångsrika år efter år, ofta expanderar trots nyckfulla ekonomin, situationen i världen och andra faktorer.

Vad höjer vissa bilhandlare över resten?

Bland de främsta bil återförsäljarna i USA är Rick Hendrick, 65, Charlotte, NC, som lanserade sin första återförsäljaranläggning vid 23 års ålder. Men förmodligen mer känd nu för hans mästerskap NASCAR team än miljontals bilar han säljs, säger Hendrick han gäller för racing några principer han upptäckte samtidigt bygga 95 Hendrick Automotive gruppen återförsäljare från Carolinas till Kalifornien.

"Innan kundnöjdhet, du har till har arbetsglädjen," säger han. "Om ditt folk inte tror du bryr dig om dem, de inte kommer att ta hand om dig. Det är mottot jag lever efter."

Praktiskt taget varje auto återförsäljare håller med om att nyckeln till framgång är kundservice och att rötterna till det är i ett återförsäljaravtal anställda. Passionerad, kunniga arbetstagare kan inte vara lätt att hitta, men de är väl värt jakten. Forskning visar också att kundfokus företag är ständigt motivera och belöna de anställda ägnas åt exceptionell service.

Colin Shaw är grundare av bortom filosofi, ett företag som hjälper företag att utveckla varaktiga relationer med kunder. American Express, FedEx och IBM är bland de många företag som han har rekommenderat Shaw berättar dem alla att förvaltning inte är budbäraren för "kund erfarenhet" han är utformad.

"Ditt team levererar"customer experience"," säger Shaw. "Att se till att dina anställda tror på din varumärkeslöfte, utbildas ordentligt på hur man levererar det och placeras i dess framgång nog att göra vad som krävs för att uppnå det är avgörande att ha en kund som upplever att överraskningar och läckerheter kunder."

Enligt Automotive Training Centers (AATC), skapar den kunskap och entusiasm för sådana anställda ett konstant flöde av möjligheter för en bilfirma att skilja sig från konkurrenterna. Som ett exempel kräver varje bil som säljs till en ny kund regelbundet underhåll. Tjänsten för närvarande en av dessa bilar avkastning för ett oljebyte, ytterligare en möjlighet att ge exceptionell "efter försäljning" anländer med det.

När väntan och uppskattning av sådana möjligheter är inbäddad i ett återförsäljaravtal avdelningarna försäljning, service, delar, och reparation, genererar dess återförsäljare över hela ansiktet av exceptionell service kundernas förtroende och lojalitet i de kommande åren.

Så gör också medverkan av bilhandlare i lokala välgörenhetsorganisationer, ideell fond-Raisers, marathon promenader, sponsring och donationer. Medan de flesta bilhandlare är angelägna om att ge tillbaka till sina samhällen, inse de också att det förbättrar relationer med nuvarande kunder och skapar nya.

Reflektera över 42 år av framgång i att sälja bilar- och ett imperium av nästan 100 bilhandlare - har Rick Hendrick en ganska god uppfattning om dess påverkan på sin 30 års mästerskap biltävlingar.

Han säger att han vet åtminstone något om alla aspekter av racing, men inte är "bra på något."

"Om det är något jag jobbar på den svåraste," tillägger han, "det är att hålla alla folk pekade i rätt riktning. Hålla dem motiverade".