Bilar

Att få de flesta livet ur begagnade bilar

Nya bilar förlorar mycket av sitt värde det ögonblick du kör dem utanför partiet. Lägg i kostnaderna för full täckning försäkringar, skatter och avgifter, och plötsligt det nya fordonet du just köpt har kosta dig en hel del innan du ens får en chans att fylla din första tank. Begagnade bilar kan däremot ge kostnadsbesparingar och tillförlitlighet, om hanteras på rätt sätt. När köper begagnade bilar hjälper det att komma ihåg några saker. Först göra forskning. Internet och konsument recensioner kan hjälpa dig identifiera passform för din budget och behov. Andra, köpa från en pålitlig återförsäljare. Endast köpa från företag som tillbaka deras fordon. random killen på gatan är inte alltid ett säkert kort. Slutligen budget för reparationer.

God planering kan eliminera mycket av behovet av en hög reparation budget. Använd forskning för att hitta en modell som sannolikt kommer att pågå. Olika modeller har visat sig över tiden, och chansen finns det åtminstone en som passar dina behov. Prata med vänner, din reparatörer och några säljare att få en uppfattning om vad som väntar från bilen du tänker köpa. Innan du gör ett köp, ge fordonet en grundlig inspektion. Även om du inte vet mycket om motorer eller överföringar, detta kommer att göra det lättare att upptäcka problem i framtiden. Se till att kolla för rost, däck skador, korrosion i motorn, bucklor i avgaser, konstiga fläckar, etc. Om allt ser bra ut, ta den för en snurrande och lyssna mycket noga. Mest begagnade bilar kommer att köra mycket väl, men notera några konstiga ljud och gör en mental anteckning att lyssna ofta för nya.

Nu, roligt delen - bilar så småningom bryta. Det händer i allmänhet under de mest obekväma tiderna. Chansen finns, din värmare avslutas mitt i en snöstorm, ett däck kommer att blåsa på motorvägen eller din bränslepump kommer att spotta sitt sista andetag på en övergiven landsväg. Dessa saker hända. Lyckligtvis för dig, du har läst denna artikel och är beredda. Har du vägarna tjänsten på kortnummer och några extra leveranser, du har sett Internet video om hur du ändrar ett däck och viktigast av allt, du har ett fordon reparera fond. Okej, så det inte är lika kul som det lät från början.

Beroende på din skicklighetsnivå kanske du kan få genom att göra mindre reparationer på egen hand. Om du gjorde bra forskning i början, kan du ha fått en modell som är lätt att arbeta på. Bra för dig. Det sparar du pengar långsiktigt, som delar och arbetskostnader blir lägre. Dessa är också bra för nybörjare om du är intresserad av att lära sig att utföra grundläggande reparationer på egen hand. Större reparationer kommer att kosta mer, upp till $600, men mindre än $1000, om du har tur. Medan detta kan tyckas vara en stor bit av förändring, kom ihåg att du har sparat i början köpa används. En av förmåner som köper begagnade bilar är att du har lite av finansiella frihetsgrader. Om du kan spara $80 per månad för reparationer, bör du vara beredd om katastrof. Bump detta för året eller två innan du planerar att köpa igen, och du bör ha tillräckligt för att köpa din nästa begagnade bil.