Bilar

Hur man hanterar automotive påminner på begagnad bil återförsäljare

När en specifik modell erinras om, erbjuder inte ens används bilhandlare ett inbyte utan materiella reparationer. Att hålla bilen utgör en särskild fara för allmän säkerhet, men ta det till deponi eller skroten förstör vad var tänkt för att vara en värdefull investering. Vad är en automotive recall, och hur gör de belastas med ett farligt eller dåligt tillverkade fordon klara?

Vad är en Automotive minns?

Tillverkare utfärda ett återkallande för att låta konsumenterna vet att deras produkter har en avgörande defekt. Dessa brister hotar ofta säkerheten för föraren eller utförandet av fordonet. Efter en defekt upptäcks, har tillverkaren 60 dagar att anmäla registrerade ägare som har köpt modellen genom en skrivelse. National Highway Traffic Safety Administration kan stämma tillverkare som underlåter att meddela sina kunder att deras produkter är osäkra. Tack vare dessa åtgärder, osäkra fordon snabbt identifieras och tas bort från vägarna innan eventuella olyckor.

Vad händer efter återkallelsen?

Tillverkaren kan utföra gratis underhåll på osäkra modeller för att rätta till problemet, men det är upp till konsumenten att ta sin bil in för reparation. Tillverkare är inte skyldiga att följa upp den produkt returgående fas, så det är viktigt för fordonsägare att ta initiativ. Ta fordonet till närliggande återförsäljare som säljer samma märke av bil. Alla nya och begagnade bilhandlare som bär detta varumärke är enligt lag skyldiga att tillhandahålla gratis reparationer, så någon återförsäljare som du besöker bör redan vara igång med återkallande och den fråga som behöver fixas.

Fordon kan återkallas när som helst innan deras modell är tio år gammal, och vissa fordonsägare kan beställa reparationer innan tillverkare upptäcker felet. Om du hade reparationer gjort innan återkallande, ska biltillverkaren ersätta dina kostnader. Konsumenten, men måste betala för ytterligare reparationer inte ingår i återkallandet.

Kan jag kontrollera Status för ett återkallande?

Endast under franchiseavtal återförsäljare är skyldiga att utföra full minns reparationer. Begagnade bilar har kanske inte alltid minns reparationer innan de säljs till en ny ägare. Innan du köper en bil, rekommenderas konsumenterna att använda fordonets identifieringsnummer (VIN) för att kontrollera modellens historia. Om det innehåller en del av en tillverkare minns, måste ägare till fordonet följa upp med användning bilhandlare att se till att bilen är uppdaterad.