Bilar

Få dina fordon historikrapporter från bil återförsäljare eller online

Om du menar allvar om att köpa en begagnad bil, har du rätt att få veta exakt vad du betalar för efter att göra en så stor investering. Bilhandlare kan bara säga så mycket, men de har inte fordonets komplett historia. Du skulle inte vill investera tusentals, eller till och med tiotusentals dollar i en bil som bara ger dig sorg. Att få ett fordon historia betänkande kan förhindra dessa framtida huvudvärk.

Det finns en stor mängd information på ett fordon historia betänkande. Här är några exempel på de viktiga detaljerna de ger:

Tidigare olyckor

Någon olycka med fordonet som rapporterades till alla lokala eller statliga brottsbekämpande organ bör vara detaljerad på rapporten. Du bör kunna se exakt vilka typer av reparationer krävdes, inklusive huruvida olyckan orsakade strukturella skador på bilen. Strukturella skador är definitivt något som alla möjliga köpare bör vara försiktig med.

Tidigare ägare

Ett väl genomarbetat betänkande bör lista varje fordonets registrerade ägare sedan den dagen det lämnade utställningslokalen golvet. Det kommer att lista av ägandet för varje ägare och ytterligare detaljer, inklusive avläsningarna som mätarställning varje gång fordonet utbytte händer och staterna som fordonet registrerats.

Körsträcka

Beräkna körsträcka ackumulerade av varje ägare under viss tidsperiod som de ägt fordonet visar hur svårt det var drivande. Du kan använda denna information för att härleda ungefärlig livförväntningen av bilen.

Översvämningar

Bilar som har skadats i översvämningar tenderar att ha kort livslängd. Du kanske inte tror att kontrollera fordonets bakgrund för översvämningsskador om du bor i ett område som inte är benägna att överskjutande översvämningar. Men kan föregående ägare flytta till ett annat område av landet där ingen skulle misstänka att deras inbyten lidit vatten korruption. Även bilhandlare kan inte misstänker något. Detta varför det är viktigt att notera vilken fordonet tidigare har registrerats i. Ibland kan omlokalisering av ett fordon från vissa områden vara en potentiell röd flagga för köpare.

Reparationer

Varje gång som fordonet sågs i butiken för rutinmässigt underhåll eller reparationer, kommer att det noteras i rapporten. Inte bara är detta en indikator på hur väl fordonet var vårdas, men det kommer också varna dig för eventuella uppenbara problem som inte har dokumenterats på annat håll.

Om att få en rapport

Många bilhandlare är mer än glad att ge köpare fordon historikrapporter på lite att utan kostnad. Men om detta inte är ett alternativ för dig, har du andra sätt att erhålla en.

I området i närheten finns det flera välrenommerade kommersiella hemsidor på nätet som möblerar hela fordonet historikrapporter för en liten avgift på cirka $35. Det finns också en mycket exakt, men föga kända plats som kallas NMVTIS, som backas upp av den federala regeringen. För två till sju dollar, kommer att NMVTIS ge en väl detaljerad sammanfattning av bilens historia enligt riktlinjer som fastställts av den federala regeringen.