Bilar

Är det bättre att hyra eller köpa nya bilar?

Lyckligtvis finns det fördelar med att både köpa och hyra bilar. Allt beror på vad är viktigare för föraren och där hans eller hennes värden ligger. Här är några punkter som bör beaktas.

Fördelarna med Leasing

1. finansiering och betalningar

Först av allt, är det lättare att få ett lån än lån. Du behöver inte fläckfri kredit och handpenningen är minimal eller inte krävs på alla.

Din månatliga betalningar är mycket lägre när leasingtillgångar istället köpa dem direkt. Detta beror på att du bara betalar för framtida avskrivning och skatter, avgifter som hyra. Å andra sidan, när du köper en bil, är din månatliga betalningar markant högre eftersom du betalar den totala köp pris, plus finansiella avgifter, räntor, skatter och avgifter.

Eftersom betalningarna avsevärt lägre när leasing, har leasetagare också råd att köra higher-class bilar som inte får inom sin budget för att köpa.

2. slå i fordonet

Den bästa delen av leasing är förmågan att vända bilen i några års mellanrum och promenad ostraffade. Efter att du betalar i slutet-av-kostnader, har du inte oroa fordonets avskrivning, eller hur det påverkar dig ekonomiskt.

Dessutom får du välja din nästa bil bland nya bilar för att årsmodell. Du kan köra en state-of-the-art modell vart tredje år.

3. underhållskostnader

Eftersom de flesta leasingavtal är för en period av tre år, och majoriteten av garantier på nya bilar också senast för tre år, täcks nästan alla underhållskostnader.

Fördelarna med att köpa

1. äga fordonet

När du köper en bil, det är din och du får behålla det så länge du önskar. Du kan även sälja eller inbyte fordonet om du önskar. Det är visserligen sant att fordonet kommer att skriva, det bör behålla majoriteten av dess värde, och du kan använda kontanter på något sätt passar du tycker. Du kan även använda pengarna för att betala återstoden av det ursprungliga lånet.

Du har också friheten att ändra eller anpassa din bil något sätt du vill. Omvänt, när du hyr ett fordon, måste den returneras i tillräckligt bra skick för att säljas, så alla anpassade delar måste tas bort innan bilen är tillbaka till återförsäljaren.

2. obegränsad Miles

När du äger din bil, kan du köra så många mil som du vill utan några tidsbegränsningar. De bara oroa dig skulle du ha håller körsträcka till ett minimum för att behålla inbyte och återförsäljning värde.

Många lån kan dock endast leasetagare att köra tolv tusen till femton tusen miles per år för att säkerställa att fordonet kan säljas senare. De flesta av tiden, debiteras de orimliga avgifter för körsträcka överskreds. Dessa avgifter kan köra gambit från fem cent till tjugo cent per extra milen.

Dessa avgifter kanske inte verkar så mycket, men under en tre års period, de lägga upp snabbt. Till exempel, om du kör enbart fem tusen miles per år över den årliga gränsen, det skulle vara en annan $3000 skyldig i slutet av ett tre-årigt hyreskontrakt!

3. ingen oro slitage

Om du äger ett fordon, behöver du inte bry dig med skador eller slitage såvida du inte väljer att. Även om det kan sänka återförsäljning eller inbyte värde, som är en bro kan du korsa när du kommer till den.

Leasetagare måste ständigt oroa varje ding och buckla, eftersom de ansvarar för kostnaderna för att få fordonet fast. De förväntas också betala extra avgifter för eventuella skador som överstiger vad givaren anser som normalt slitage.

4. bygga eget kapital

Köpa nya bilar bygger eget kapital, medan leasingtillgångar inte. I tre till fem år, när ditt lån är betalda-off, kan du sätta det kapitalet för inköp av din nästa bil. Om du är leasing, måste du dock köpa eller leasa ett annat fordon i slutet av tre år, utan pengar eller kapital till stöd i processen.

Att välja vad som är bäst för dig

När du tar hänsyn till alla olika variabler som måste beaktas, "leasing kontra köpa" frågan är inte nödvändigtvis allt om överkomliga priser. Det är ett beslut som baseras helt på din livsstil och din unika personlighet. Det är bäst att ta sig tid att på allvar väga vilket alternativ som är bäst för dig innan du gör ett flerårigt åtagande.