Bilar

Shopping för begagnade bilar det smarta sättet

Om du planerar på att bläddra igenom det stora antalet tillgängliga bilar på marknaden, det lönar sig att göra din forskning i förväg. Kontrollera att du är en nöjd kund genom att betrakta följande första:

-Vad gör eller modell skulle passa dina behov mest effektivt?

-Vad har du råd att spendera?

Genom att besvara dessa två frågor, kan du handla för ett fordon med större effektivitet i en snabbare tid.

För att effektivt besvara den första frågan, bedöma din transport måste grundligt. Överväga alla detaljer hur du spenderar din tid körning. Använda dessa faktorer för att avgöra vilken typ av fordonet skulle passa dig mest. Om du har en familj, kanske en kompakt bil eller liten lastbil inte tillräcklig. Om du reser ofta långa avstånd antingen för arbete eller rekreation, bör bränsleekonomi vara ett stort bekymmer. Fyrhjulsdrift är nästan helt onödigt för ett fordon som kör främst i ett torrt klimat och på asfalterade vägar. Som man ofta säger, är djävulen i detaljerna. Identifiera dina vanor och behov kan du begränsa dina potentiella alternativ och kan hindra dig från att göra ett dumt köp.

Nästa, ange din personliga budget. På vad du tänker betala för bilen, kom ihåg att inkludera de extra kostnaderna för att göra inköp. Dessa inkluderar titel och registrering avgifter, moms och Bilförsäkringar. Det skulle också vara klokt att inkludera priserna på regelbundet underhåll, bränslekostnader och några andra icke-frekventa inköp som du skulle göra för att upprätthålla ditt fordon. Ju mer detaljerad din budget, desto lättare blir det att hålla ett starkt grepp på resten av din ekonomi.

När du har bedömt dina behov och etablerade din budget, är du redo att börja shoppa. Det finns dock en annan viktig information att komma ihåg. Eftersom du undersöka begagnade bilar, Tänk på det faktum att de kallas "begagnad" av en anledning. Mest begagnade bilar är handlas eller säljs för att gå vidare till ett trevligare fordon. Utföra en noggrann kontroll av alla fordon som du funderar på.

-Be återförsäljaren om bilens historia.

-Inspektera motorn och fråga om bromsar och transmission.

-Kontrollera däcket trampa.

-Undersöka interiört och exteriört för extrema kosmetisk skada.

-Ta fordonet på en provtur och uppmärksam på ljuden och hantering av fordonet.

Det är viktigt att identifiera problem i förväg för att undvika att fastna med en usel affär. Om du inte har en hög kunskapsnivå inom detta område, överväga att längs en vän eller familjemedlem som kan hjälpa dig.

Så kom ihåg: gör dina läxor i förväg kommer att gynna och påskynda din shoppingupplevelse och det också kommer att rädda dig från problem på vägen. Och glöm inte att ge ett fordon du är intresserad av en bra undersökning innan du gör några slutliga beslut. Du kommer att kunna göra en mycket mer självsäker konsument beslut när du har bedömt dina transportbehov och skapat en detaljerad budget.