Bilar

Tips för att öka livslängden på ett batteri som auto

Ett bilbatteri är kraftpaket av en bil som styr andra delar. Kontrollera denna del är utan tvekan ett viktigt arbete för ägaren. Men fråga lögner är, hur många av bilägarna kontrollera batteriet inom ett fast intervall? Kanske gör ingen. I själva verket säger varje ägare att batterierna är den "liv gnistan av en bil". Såvida vägrar att arbeta, blir det inte en uppmärksamhet. Men tyvärr blir det för sent att reparera. Ersättare blir det enda valet för ägarna.

Så bo från ersättning och för att förlänga batteritiden, man behöver ta ordentlig vård. I denna artikel, kommer du hitta några tips för att öka livslängden på ett bilbatteri.

Vatten nivå:

Återkommande kontroller av vattennivån, kanske spelar en viktig roll i bil batteriunderhåll. Destillerat vatten är det bästa alternativet för ditt batteri. För påfyllning syfte, är plast eller gummi verktyg ett bättre val. Eliminera användningen av metall för påfyllning ändamål. Det skulle kunna förorena vattenkvaliteten. Många människor har missuppfattning om påfyllning och de överfyllnad batteriet. Detta leder till skador på batteriet. Därför, se till att plattorna är nedsänkt i vatten och undvika över fyllningen.

Aldrig rivstart:

Det är aldrig en bra idé att få fart på någon kall dött batteri. Men om du inte har något annat alternativ, tillåter bilen för att värma upp. För uppvärmning, hålla din bil i solen i 30 minuter innan du få fart.

Bo från korta resor:

Detta är de enklaste sätten att förlänga livslängden på ditt bilbatteri. Mindre korta resor kan lägga upp till livet av ett bilbatteri. Detta är mycket viktigare för de människor som lever i kallt klimat zonplanerar. Kondens i bil avgaser äger rum, när du startar motorn. Om det inte blir ordentligt avdunstar, det leder till ansamling av vatten. Så, om en ägare inte använder en bil för en lång tid, slutar processen för avdunstning. Detta kan i sin tur ansamlas vatten som kan resultera i skador.

När oanvända, koppla bort det:

När bilen inte används, är det ett bra val att koppla bort batteriet. Detta är ett bra sätt att hålla bilen från onödiga El dränering.

Hålla rent:

Renlighet spelar en avgörande roll för att öka livslängden på bilbatteriet. Med tiden ackumuleras smuts och damm i batteriet och på kablarna. Dessa kan fungera som en bra Konduktiv agent, orsakar El förlust och okontrollerade utsläpp. Så för att undvika batteriet från att krascha i tidig ålder, hålla den ren.

Detta är några tips som verkligen kan bli en stor hjälp för ägarna att bo från ersättning. Följa tipsen ovan-said är mycket lätt, men konsekvent underhåll är viktigt.