Bilar

Joint venture för general motors och VAZ

Tyska biltillverkare har köpt en spektakulär vändning till världens bilindustri. Bilar är inte vad de brukade vara två decennier sedan. Med tysk teknik och innovation på jobbet, har vi sett flera banbrytande projekt som har hållit tyska bilar i en separat ligan helt och hållet. Ett färskt exempel på sådan kreativa äventyrspolitik är General Motors strategisk allians med VAZ, som är en rysk bilföretaget.

Det är inte första gången vi har sett tyskarna och ryssarna att inrätta allianser för att chocka världen. Denna gång dock har koalitionen, sporrat mycket positiva vibbar; uppenbarligen eftersom det är en helt ofarlig och har ingen world domination intentioner. Dock tänker att hålla historien åt sidan, de ta över marknadsandelen för bilindustrin, som på många sätt kan uppfattas som ett hot mot företag världen över.

Venture mellan båda företagen utsågs som CJSC GM-VAZ, och det trädde i kraft den 27 juni 2001. Företrädare för General Motors, AVOTVAZ och Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling (EBRD), tecknat ett allmän ram just då. Efteråt, Stiftelsen mötet av samriskföretaget höll 30 juli 2001 och 2 augusti 2001, den var registrerad i ryska justitieministeriet.

Mycket omtalade venture började med ett totalt bidrag av aktieägare 238.2 miljoner dollar som General Motors och VAZ andelar var 41.61% vardera och resterande 16.78% bidrogs av EBRD. Aktierna i EBRD köptes senare av CJSC GM-VAZ efter godkännande av en överenskommelse av styrelsen, som lämnade båda företagen med en 50% ägande.

Enligt denna satsning bedriver CJSC GM-VAZ produktion av Chevrolet NIVA baserat på Lada Niva (ryska ord för gröda fält). Bilen säljs till kunder i ryska federationen och många länder från gemensamma rikedom i Oberoende staters (oss). Bilar erbjuds till kunder på olika platser genom ett nätverk av återförsäljare.

Kassation programmet lanserades av CJSC GM-VAZ på oktober 1, 2014, som är ett alternativ som ges till kunder enligt villkoren i de inbyte program designat för bilägare att utbyta sina fordon eller skrota dem samtidigt utnyttjar en rabatt på den nya Chevrolet NIVA. Detta erbjudande är oerhört fascinerande för kunder som vill uppleva känslan av den nya Chevrolet NIVA. Ändring av ny bil gjordes av GM, medan det produceras i Tolyatti, Ryssland sedan 2002. Interiörer och kroppen är nya men det bär av överföringar och mekanik av Lada Niva och motorn av ursprungliga VAZ 2121 (en off road fordon).

Många upp-och nedgångar kom under 13 år, men företaget inlett är fortfarande i näringslivet och har fått enorm framgång i världen av bilar. Nyligen i September godkände direktörerna för företaget en växt expansion, värt 200 miljoner dollar, som planeras vara klar senast 2015. Detta hjälper att öka kapaciteten för NIVAS produktion med 20 procent, vilket kommer att bli 120.000 fordon i ett år och kommer att kräva fördubblades arbetsstyrkan upp till 2 900 anställda.