Bilar

Hur man väljer rätt turbon?

På grund av den energikris vi står inför, gör turboaggregat comeback. Men hur man väljer rätt turboladdarens för din bil? Finns det några tips som du enkelt kan följa? Oroa dig inte om det. Jag skulle vilja ge dig hjälp.

En Turbo är används för att få mer kraft med mindre bensin förbrukas så att den första sak att tänka på när du väljer en Turbo är hur mycket HÄSTKRAFTER som du vill ha. En turbo fungerar när avgaserna från motorn går genom turbin inloppet till snurra turbinen och av axeln ansluten till kompressorn, att göra kompressor hjulet snurrar, således komprimera luften och pumpa den färdiga att cylindrarna och få mer bränsle bränns in där. Mer avgaser som går genom bladen, desto snabbare bladen kommer att snurra, och motorn får mer makt. Vanligtvis är den större turbon, mer makt det kan producera.

Även om du vill ha din turbo att vara så stor som möjligt, är problemet att bilen kan lida "lag", vilket är fallet att turbon inte kan ge en omedelbar effekt när du kliver på gasen. Så hur man handskas med det? Det bästa sättet att tackla detta problem är att ha två turbos i olika storlekar i bilen. De mindre snurrandena snabbt att minska fördröjning när vid lägre varvtal, medan de hastigheter blir högre, större turbo kommer att ta över för att ge mer boost. Perfekt, är det inte?

Förutom hästkrafter är en annan sak du behöver tänka temperaturen. När turbo fungerar, kan det vara väldigt varmt så att kylsystemet måste vara bra, för om inte turbon kan slutligen bränna själv. Det finns två typer av kylsystem: oljekylning och vattenkylning. En sak förtjänar att noteras är att medan den oljekylning hänvisas endast till oljan fungerar i kyla, medel för vattenkylningssystem kombinationen av oljekylning och vattenkylning. Och i allmänhet de water-cooled turbos har ett längre liv än sina motsvarigheter i oljekylda eftersom de kan köra på lägre temperaturer. Om den water-cooled som kan kosta dig jämfört mer med dess högre pris än det av den oljekylda, men det sparar dig besväret att ersätta den tid som är slöseri med pengar och tidsödande.

En turboladdad bil kräver också kvalificerad motordelar för att stödja den, vilket innebär att du behöver byta ut din gamla vevstakar, kolvar och vevaxlar med ettor för bättre styrka och hållbarhet.

Att göra ändringar i din bil är tidskrävande, men när de är färdiga, det är verkligen givande. Maxspeedingrods önskar dig alltid en framgång. Lycka till!