Bilar

Avdelningar, försäljning och mycket mer: hur bilhandlare arbete

Att veta hur bilhandlare fungerar kan hjälpa dig att göra ett bättre val när de köper en ny eller begagnad bil. Det finns några viktiga funktioner - inklusive lager, struktur, prissättning och avdelningar - som hjälper dig att förstå deras inre arbetet.

Inventering

Bilhandlare vanligtvis betala för det nya lagret på deras massor genom en metod för kredit kallas planritning finansiering. Å andra sidan, ackumulera de sina begagnade lager genom att antingen acceptera dem som inbyte eller genom att köpa dem direkt. För att köpa ny bil, är en återförsäljare ansvarig för att betala ränta på bilen medan den sitter på mycket, vilket är varför de vill flytta lagret så snabbt. Om vissa fordon har varit på fastigheten under en längre tid, kanske du kan få en mycket djupare rabatt eftersom företaget kommer att vara mindre handlar om att göra en vinst än få bort partiet.

Förvaltningsstrukturen och försäljningsavdelningen

Bilfirma ägare är också känd som huvudmän. Om en person äger mer än ett försäljningsställe, han eller hon kommer vanligtvis att hyra en allmän chef att ta hand om daglig verksamhet. Huvudmannen och GM kan ha ett arrangemang där det senare har att investera pengar och bli en minoritetspartner. Försäljning personal göra brukar de flesta av sina pengar genom provisioner. Men kunna de göra mer om de tjäna bonusar för överskrider sin kvot med en viss.

Medan säljare förhandlar vanligtvis priser som är gynnsam för deras arbetsgivare, finns det vissa fall där de har att hålla sig till strikt prissättning riktlinjer. Ett exempel är när de säljer ett fordon till någon som arbetar för tillverkaren eller en av dess leverantörer. För resten av oss, kan andra djupa rabatter vara tillgängliga via tillverkaren rabatter och andra incitament.

Finansiering

När du väljer fordonet du vill köpa, betalar du högst sannolikt ett besök till finans och försäkring avdelningen, som också kallas F & jag. Det är där din finansiering ordnas om du ska köpa bilen kontant. Denna avdelning arbetar med både lokala banker samt nationella långivare, och det gör pengar för dealern genom att sälja garantier och försäkringar. F & I och försäljningsavdelningar är även känd som generalagentens "front end".

Service och delar avdelningar

Bilhandlare vanligtvis hänvisar till dessa avdelningar som "baksidan slutet." De är inte bara en källa för kontinuerlig intäkter, men de är också platserna där pågående kundinteraktioner ske - och där många relationer byggs. De mest framgångsrika bilhandlare placera en stor betoning på kundservice i bakändan, eftersom att se till att människor kommer tillbaka när de behöver ett nytt fordon.

Om du letar efter en återförsäljare i ditt område, kan det löna sig i längden att besöka ett antal av dem att identifiera dem som erbjuder tjänster du behöver i vart och ett av områdena som nämns ovan. Ofta återvända kunderna till samma generalagenten för finansiering, underhåll och delar även efter att de har köpt sina fordon. Eftersom du kommer troligen att ha en långvarig relation med denna verksamhet, vara säker på att du är nöjd med allt de har att erbjuda.