Bilar

Viktig information om utökade garantier från bilhandlare

Bilhandlare erbjuder utökade garantier för att ge sina kunder sinnesfrid som de kommer att omfattas om något oväntat skulle gå fel med sin bil. Men finns det tillfällen där köpa en garanti kommer att vara i ditt bästa intresse, och andra gånger där det inte kommer. Här är lite information om hur till berätta differensen och att köpa den som är bäst för dig.

Vad det är

En förlängd garanti kan jämföras med försäkring. Du betalar för ansvar täckning om du är i en olycka, och om någon är skadad, även om du inte förväntar dig det hända. I samma anda täcker en garanti du om ditt fordon behöver en reparation som du inte förväntar dig.

Vad ska titta efter

Det skulle inte vettigt att betala för en partiell täckning plan - om du kommer att få en garanti, inte gå halvvägs. Du skulle bli förvånad över hur många människor gör detta misstag och inte bara få betala för täckning men för en stor reparation lagförslag också. Få de flesta täckning du har råd så du kan lita på det blir det skulle behövas.

Bilhandlare vanligtvis utbud ett brett av alternativ, så ska du göra lite läxor innan du köper din nya bil. Ha den bästa möjliga uppfattning om vad kommer att omfattas och ställa de rätta frågorna. Till exempel få mängd självrisken, ta reda på vilka komponenter i fordon som omfattas och fråga om huruvida du behöver ta det till en viss butik för reparationer. Dessutom ta reda på om du har att betala för din bil och någon bogsering som kan behövas.

Bilhandlare erbjuder i allmänhet, makten tåget garantier som täcker eventuella problem med drivaxeln, axlar, växellåda och motor. Igen, se till att du vet de exakta delar som omfattas. Mest omfattande typ av plan som vanligtvis kallas "stötfångare mot stötfångare." Detta kommer att omfatta nästan alla bilens delar.

Ställa in en högre självrisk kan hjälpa dig att kompensera initiala kostnader; du behöver bara komma ihåg att avsätta extra pengar om någonting går fel. Har ditt kreditkort erbjuder gratis Vägassistans? Om så är fallet, kan du ta bogsering av din garanti och spara lite pengar på så sätt.

Är det för dig?

Om du har en djupt krisfond och ekonomiskt kunde motstå behöva betala för ett stort problem, kan då du vara bra om du inte köper en garanti. Om du är som de flesta människor och du inte kunde hantera ett reparation lagförslag i tusentals dollar, då du kommer mer än sannolikt dock bättre att betala för en garanti. De månatliga betalningarna är prisvärda och har du fördelen av sinnesro.