Bilar

Vad du bör veta innan jag talar till bilhandlare

Om du redo att besöka vissa lokala bilhandlare, kanske du lite nervös om du inte gjort det förut. Här är några viktiga saker att ha i åtanke innan du börjar göra rundor.

Fordonet historikrapporter

När du köper en begagnad bil, ska du se till att du får fordonet historikrapporter om alla de modeller som du funderar på. Dessa rapporter kommer att ge viktig information, inklusive en lista över tidigare ägare, eventuella reparationer som kan ha utförts och eventuella olyckor där fordonet kan ha varit inblandade. Alla välrenommerade bilhandlare kommer gärna ge dessa rapporter.

Dock måste du inse att rapporterna inte är ofelbar. I många fall den information de ger inte måla en tydlig bild av vad fordonet har gått igenom. Om du ser en ren rapport, måste du fortfarande titta på fordonet noga för tecken på slitage. Om du ser tecken på att bilen kan ha varit åter målade, betyda att det var i en kollision.

Uppskattning och avskrivningar

Du har säkert hört ordspråket säger, "en bil börjar att skriva så snart som det drivs iväg partiet." Om du planerar att få en ny bil i två eller tre år, kanske du vill överväga ingå ett leasingavtal i stället. Månatliga leasingavgifter är i allmänhet lägre än bil lånebetalningar. I området i närheten finns det flera leasingavtal som också inkluderar underhåll paket så du slipper betala för oljebyten och däck rotationer.

Men om du är kär i ett fordon och du planerar på att hålla den under lång tid, kan köpa vara vägen att gå. Du slipper oroa dig för att köra ett set antal miles varje år och du kan så småningom sälja den eller byta den för en ny.

Samla så mycket kunskap som du kan

Bilhandlare kan ge dig en mängd information som hjälper en hel del underlättar ditt köpbeslut. Du behöver bara komma ihåg att be om det. Du bör inte bara få serviceposter, men ta reda på fakturapriset också. Detta kommer att ge dig en idé om vad du kan förvänta dig att betala när du har förhandlat fram det bästa möjliga priset. Generalagenten har att göra en vinst, naturligtvis, men fakturapriset kommer att ge dig en uppfattning om hur mycket vinst som de hoppas att vända.

Det finns ingen anledning att skrämmas när du besöker bilhandlare. De bästa som kvar i verksamheten eftersom de ser ut för sina kunders bästa intresse. Men att vara förberett i förväg kommer att ge dig det förtroende du behöver för att få den bästa affären du kan.