Bilar

Vintern säkerhet checklistan för förare

Jag hatar vintern! Så kanske jag låter OK lite aggressiva men vet du vad jag menar, någonsin oförutsägbar men alltid extremt kallt väder, mörka nätter och ständigt känslan blå; om det inte var för julen, skulle denna säsong vara en riktig blindgångare! Jag ska berätta vad jag verkligen kämpar med under denna halva av säsongen och det slår allt fällt... kör!

Missförstå mig inte, kör är en fantastisk färdighet att ha och kunna ta ansvar och skaffa dig någonstans är inte bara en bra känsla men en enormt bekväm under ständigt liv och rörelse i vardagen men kör på vintern kan lätt bli en oerhörd utmaning.

Begränsad sikt som påverkas av svåra väderförhållanden som kan leda till svåra och farliga omständigheter kan göra körningen under vintermånaderna en utmaning för även bästa av dem. Helt om inte vi lyckas på något sätt växla med australiensarna och få deras värme för de kommande sex månaderna eller väljer att övervintra som en sköldpadda, vinterkörning även om kan vara begränsad, kan inte vara helt oundvikligt.

Vi kan aldrig vara säker vad väglaget kommer att se ut tills de faktiskt träffar men vad vi kan göra är att se till att vi är så beredd som möjligt för att undvika eventuella problem och att förebygga fara. Inte säker vad för slags förberedelse vintern driver? Nedan är min ultimata road safety checklista som ska få dig igång...

· Service - se till att din bil är i bästa möjliga skick är det mest effektiva sättet att se till att du inte kommer att möta en intet ont anande uppdelning eller någon annan slags krångel samtidigt ut på vägen. Att veta att din bil fungerar inte endast kommer att tillhandahålla en stor bit av sinne men kommer att bidra till att säkerställa att du kan möta något vintern kastar på dig utan att öka din risk för fara!

· Däck - som den främsta delen av din bil som kommer i kontakt med vägen, är det viktigt att däcken är i bästa skick. Från trampa djup till allmänt slitage; tar du hand om dina däck? Överväga antingen rotera din nuvarande däck eller ens välja en nya ersättningsdäck och alltid se till att du har en uppblåst reservdelar i din boot skull.

· Is skrapan/ta-icer/kylarvätska - vi kan eller inte kan få snöfall men det är en tanke på att under många morgnar och kvällar du kommer att konfronteras med det fruktade lagret is på din vindruta. Alltid vara beredd med avisning utrustning och se till att din bil står parkerad i enheten eller utanför kontoret hela dagen att ni har hållit dina nivåer av frostskyddsvätska toppade för att undvika en fryst motor.

· Körsätt - det är viktigt att notera att bland din hela Säkerhetschecklista du sätta dig där också eftersom som föraren, din stil av kör- och manövrering kommer att spela en viktig roll i din säkerhet på vägen. Undvik hårda bryta och snabbare för att förhindra sladd, dra ut i andra växeln om på en kulle och undvika körning på öde och un-gritted vägar. Som ovanstående punkter är avgörande, är det viktigt att du också följa din körförmåga som de kan spela en stor del i din säkerhet på vägen.

Vintern kan aldrig bli lika kul som sommaren, särskilt när det gäller att köra och det är definitivt inte så säkra så vara förberedd och följden att både din körstil och bilen är redo för det oväntade. Välja för att inkludera en akut första hjälpen-kit i bilen så är det alltid bättre att vara säker än ledsen!