Bilar

Betalningsalternativ för begagnade bilar

Nu när du har hittat en tidigare ägd bil som du vill köpa, vad är din betalningsalternativ? Det finns två betalning valmöjligheter till konsumenten köper används bilar: finansiering och full upfront betalning. Antingen ett av dessa alternativ kan vara rätt val för dig. Du kommer att behöva bestämma där din ekonomi och om ett alternativ är klart bättre för dig. Vi kommer att fullt utforska både betalningsalternativ nedan, men kom ihåg att hålla i minnet att en hel del vad vi håller på att gå över beror på din kreditvärdighet. Detta är bara en grundläggande disposition för intresserade konsumenter.

Full betalning

Detta är den billigare av de två alternativen, om det är vettigt. Du kommer att få betala en större summa i början, men totalt kommer att vara mycket mindre. Tyvärr, beroende på priset på fordonet, kan detta inte vara ett alternativ för dig. Om du har en bekväm summa pengar i ditt sparkonto, kan du prova att köpa den i sin helhet. Även om du har tillräckligt med pengar för att köpa up-front, kan detta inte vara det rätta valet för dig om inköp kommer att uppsluka alla eller de flesta av dina pengar. Det finns ett antal finansiella överväganden du måste beakta innan du släpper en stor klumpsumma, men om du kan göra så bekvämt, detta är det bästa sättet att köpa begagnade bilar.

Finansiering

Finansiering begagnade bilar gör dem dyrare i längden eftersom du har att göra räntebetalningar på det totala priset på bilen. Du kanske undrar varför någon skulle välja detta alternativ. Om du inte har råd att fullt köpa ett fordon, måste du förmodligen fortfarande att få ett fordon bara för att utföra dina dagliga uppgifter. Finansieringsalternativ tillåta konsumenter att göra små betalningar över en viss tidsperiod. Låt oss gå igenom några viktiga saker du bör ha i åtanke när finansiering begagnade bilar.

-Din första handpenning på bilen kommer att resultera i en lägre APR och en kortare finansieringsperioden. Det är klokt att lägga ner så mycket pengar som du bekvämt kan up-front. Ju mer du spenderar initialt, desto mer sparar du över tiden.

-Mandatperiodens längd för din leasing är en annan viktig aspekt att titta på. Längre sikt, desto lägre blir din betalningar, men du blir också mer benägna att spendera mer pengar på räntebetalningar. Om du har råd med högre månatliga betalningar, är det förmodligen bäst att skjuta för en kortare period.

-Din APR eller räntan representerar din totala ackumulerade intresse som beräknade siffran under ett kalenderår. Den effektiva räntan är i allmänhet högre och den finansiering termen generellt kortare när hantera bilar jämfört med nya bilar.

-Du kan hitta finansiering på bank-och kreditinstitut, men de flesta människor nu finansiera bara genom sina återförsäljare. Om du väljer att finansiera genom din återförsäljare, de kommer förmodligen att sluta sälja din skuld till en finansiell institution eller borgenären, men du kommer att ha bekvämligheten att ta hand om allt på ett ställe.