Bilar

Innan du köper begagnade bilar, göra säker du gör dina läxor

Tidigare är ägda bilar stora inköp för teenage drivrutiner, samlare eller de som inte har råd med nya fordon betalningar. Det finns en inneboende risk i dessa typer av inköp, så det är viktigt att komma ihåg att noggrant kontrollera ett antal funktioner innan du går igenom med ett köp. Marknaden för begagnade bilar är lite mildare än för nya fordon, så att du möter potential att få sålt en maskin som har ett antal befintliga problem eller en rutig förflutna. Om du gör din forskning, bör du kunna hitta en kvalitet fordon som uppfyller alla dina behov och vill ha.

Vet din historia

Denna punkt får inte vara upprepade tillräckligt! Ett fordons historia är mycket viktigt; Om du stöter på en återförsäljare eller privat säljare som inte ger dig en bil specificerad historia, bör du vara extremt försiktig. Bli inte rädd för att gå bort. Om en säljare inte uppfyller dina behov eller inte se värdet i dina frågor, kan du göra bättre. Det finns ett antal välrenommerade företag där ute som är specialiserade på begagnade bilar, och dessa yrkesgrupper kommer att se till att du är helt bekväm med ett fordons förflutna innan de börjar förhandlingarna.

Vet marknadsvärdet

Du bör ha en gedigen uppfattning om marknadsvärdet på något du köper innan förhandlingarna. Gör din första erbjudande låg. Det är alltid lättare att komma tillbaka till värdet pris än det är att gå ner. Detta är en gemensam praxis, och om du arbetar med en professionell, det förmodligen inte blir alltför effektiv. Men om du fortfarande är fast och gå upp långsamt, du kan nog få dig en ganska bra affär.

Granska den

Här är en liten checklista av saker du bör se till att titta på innan du gör någon form av affären.

-Se till att lack är enhetlig, alla yttre delar upp och fästas ordentligt, däcken är jämnt slitna och dörrarna öppna och stänga utan problem.

-Pop huven och titta för läckande slangar, smutsig olja fläckar, eller slitna bälten. Också kontrollera att alla dina vätskenivåer är på rätt plats.

-Kontrollera att du är bekväm i förarsätet. Se om du kan vända nyckeln bekvämt utan några problem och starta fordonet vara säker på att inga varningslampor är på.

-Ta ut på vägen. Medan test körning någon bil du är intresserad, se till att alla dina speglar är synliga, träna motorn på ett antal hastigheter och väglag och säkerställa synlighet som tillhandahålls av din strålkastare.

-Ta den till en professionell. Detta är det bästa sättet att hitta några kvardröjande problem som inte kanske är uppenbar för din otränade ögon. En mekaniker kan också leta efter tecken på översvämningsskador i motor och växellåda. Det kostar lite pengar att ha bilen kontrolleras, men det kan spara mycket pengar på vägen.

Hålla dessa viktiga tips i åtanke när du tittar på begagnade bilar!