Bilar

Fördelarna med nya själv köra volvo - xc90

Autonoma, eller själv köra, bilar har alltid varit mycket efterlängtade inom fordonsindustrin. Dessa mycket önskvärt bilar har varit ett mål av biltillverkare för en lång tid. Idén om att kunna koppla av och spela spel i förarsätet i stället för att fokusera på vägen verkar lite långsökt.

Men allt detta förändras.

Volvo har utvecklat några av dessa autonoma funktioner och är redo att föra dem till marknaden i slutet av 2014 med XC90. Biltillverkaren också planer på att finslipa dessa funktioner, att göra ett sant autonoma fordon tillgängliga 2017. De svenska biltillverkarna arbetar hårt, i hopp om att minska den mänskliga felmarginalen snarare än gör körupplevelsen bekväm.

Varje år upp till 1,2 miljoner människor dör av auto olyckor, även med alla förbättringar som görs till teknik. Bakre kameror, filbyte hjälpa, blind fläck detection och kollision system kan bara göra så mycket. Nya funktioner som förbättrar säkerhet införs alltid; Volvo anser dock att detta inte är tillräckligt. Det finns alltför många bil olyckor varje år. Med detta i åtanke, bilföretaget gjorde ett djärvt mål att hitta sätt att ingen är allvarligt skadas eller dödas i fordon fram till år 2020. Autonoma fordon driva detta mål.

XC90 släpps senare i år kommer att ha några autonoma funktioner införlivas med den. Här är en första titt på dessa nya funktioner:

·Adaptive Cruise Control (ACC) med styra hjälpa: din bil kommer att bo linje med fordonet framför den.

·Road kant/barriär upptäckten med styra hjälpa: din bil kommer att automatiskt styra tillbaka ut på vägen om du börjar att köra av sidorna. Detta kommer att vara mycket bekväm och kan hjälpa trött förare stanna på vägen under långa resor.

·Autonoma bromsning: om en olycka inträffar, fordonet startar automatiskt att bromsa. Medan många biltillverkare börjar införliva denna teknik, blir XC90 först att fungera vid korsningar.

·Kö assist: bilen kommer att ta över styrning, bromsning och acceleration under stopp och gå situationer, till exempel en trafikstockning. Detta hjälper föraren hålla och hålla säker även om de inte längre koncentrerar sig.

·XC90 kommer också innehålla en starkare exteriör som är fem gånger starkare än sin föregångare, vilket minskar behovet av ersättare.

Det finns en hel del sympatisk funktioner som finns i de autonoma XC90. Förare kommer att kunna dra stor nytta av dem och har en säkrare körupplevelse. Medan fordonet kommer att vara tillgänglig i slutet av året, kommer bilen även att göra ett framträdande på oktober Paris Motor Show.

De autonoma funktionerna 2015 XC90 blir porten till fullfjädrad autonoma mönster släppt 2017. Företaget är på väg att göra målet 2020, där det inte kommer att finnas fler dödsfall eller skador i Volvo Personvagnar. Volvo är redan en av de säkraste bilar tillgängliga och nu är det att sätta ribban ännu högre.

För mer information om Volvos nya XC90 eller andra modeller, kontakta din lokala återförsäljare idag.