Bilar

Överföring - diagnos och ombyggnad process

I motorfordon ansluts överföring allmänt till motorn vevaxeln via en svänghjul och koppling och/eller vätska koppling, flytta redskap för att dynamiskt ändra förhållandet hastighet-vridmoment för att leverera ström till hjulen på ett effektivt sätt baserat på hastigheten på fordonet, eftersom en hög rotationshastighet motorns effekt inte kan användas för start och låga hastigheter. Således när överföringen går sönder, kommer att fordonet få stora problem.

Det finns ett antal tecken som visar fördelningen av överföring, precis som omfattas av redskap under körning, malande ljud när du ändrar redskap, brännande lukt och läcker transmissionsolja. När du stöter på sådana saker, kan du ha din sändning byts ut eller byggas om. En fullständig överföring ersättning är en av de dyraste förfaranden en mekaniker kan utföra på ett fordon. Den goda nyheten är dock att få överföringen ombyggd kan vara mycket billigare så länge det finns inga stora problem åtgärdas. Tja, hur kan överföringen, komponenten mycket komplexa motor byggas?

Tja, är att återuppbygga en överföring ganska långa och arbetsintensiva däri mekaniken måste ta isär överföring för att leta efter problem och ersätta de delar som orsakar det inte att fungera korrekt. Generellt sett finns det två steg innan du bygger en överföring. Först är byte transmissionsolja, för detta är den enklaste checken och en av de gemensamma problem som orsakar nedbrytning-den smutsiga överföring transmissionsolja kommer att orsaka skifta att bli märkbart "segare" och minskar fordonets bränsleekonomi samt. Nästa, mekanik kommer att kontrollera fordonets datorsystem som styr automatisk växling (för automatiken) i denna överföring halka och hårda förskjutningar kan faktiskt orsakas av datorn om det inte läser RPM korrekt. Och allt som krävs är att ersätta en sensor.

Efter detta och några andra diagnostiska tester, bör mekaniker demontera överföringen att börja återuppbygga. Varje del är kontrolleras, rengöras och ersättas (om nödvändigt). Byts delar såsom packningar och tätningar ändå och om det finns inga stora problem i dess viktigaste komponenten, överföringen skulle vara samlade och installerat in i bilen. Efter provkörning för att säkerställa att allt fungerar, kommer bilen återlämnas till sin ägare.

Tja, det är allt för överföring reparation. Tycker du att det är intressant? Överföring uppdelning diagnos är viktigt att veta och det är också bra att veta något om överföring reparationen. Hoppas du gillar den.