Bilar

Suffixet noll - alla i 10000 km

Några dagar sedan, jag slutligen examen (eller snarare skrev in sig) från 1: a standard 0r 1000 km till 10 standard (dvs 10000 km) och 300 mer i senaste 7 dagarna, ganska händelserik resa det har varit. Min beundran för denna mekaniska uppfinning kallas en bil bara fortsätter att växa, väl gjort den som har gjort det.

Det är en härlig känsla att se att några av vad jag drömde om, medan i den 1: a klassen, har besannats. En av dem tog det för en lååång resa (semester); två destinationer i loppet av två veckor, gör några 300 km på en dag alla av mig själv (så som sätter ribban för mig - om maximalt avstånd på en dag så långt). Detta också gav mig möjlighet att kartlägga min kurs på kuperad terräng inklusive backarna och kurvor av Vadstena - där som barn, jag skulle se mamma att vara rädd för att rida på väg på någon form av transport!

Ack dessa semestrar är äldre än 15 månader, nästa en på kort borde vara även loooooooooooonger rida... > 1500 KM till/fro: sannolikt destination - Rajkot / Kutch:) Önska mig lycka till.

Insåg också drömmen om att ta det till stan där jag tillbringat mycket av min uppväxt dagar (det är en separat berättelse som de två damerna i mitt hus fortfarande hitta behovet av mig att växa upp, medan jag tror att jag har blivit gammal nog att söka råd av min gamla husläkare som fortfarande praxis i denna stad)

Här är några oförglömliga upplevelser längs min 10000 km resa:

-Spänningen när nålen på hastighetsmätaren flyttade till andra sidan av 140 Km mark, även för några sekunder, för ett par gånger. Hastighet spänning!

-Två punkteringar på mindre än en vecka - på samma däck, en (potentiella) konspiration som jag inte har kunna riva upp!

-En uppdelning i mitten av vägen, i mitt av trafiktoppar.

-Vad varje bilägare upplevelser någon gång - spendera en bomb på oavsett olycka det vara; och få en bråkdel av ersättning från försäkringsgivaren.

-Parkering på en plats som annars är lämplig för bara våra goda gamla liten bil - den Maruti 800; eller parkera på en plats där det inte har begränsat. Är nu nästan lika mycket lätt med backen som med fjärde och femte växeln.

Och oh ja, det känns bra att ge en skjuts till några vänner eller familj, försöker återvända gynnar (även till olika personer) för hissar som jag fått av så många av dem.

Frugan är nu mer på enkel lokalisering förutom mig (från början var det hennes mod att förutom mig när jag tog ut bilen för praktiken Rider). Jag delar hennes oro för att gå lätt ibland. Och mamma har beslutat att vara evigt rädd att ha en tur med mig.

Låt oss avsluta med en önskan om att regeringen helt tar bort alla skatter på bensin eller att Indien strejker svart guld inom sina gränser som sedan säljs till priser inte mer än en flaska Bisleri buteljerat vatten.

PS: Har en säker resa. Inte köra, dricker bara och ge ägarna av Kingfisher Airlines att göra lite pengar:)