Bilar

Grundläggande sätt att se till att bilens luftkonditionering fungerar bra året runt

Moderna bilar har alla de futuristiska system som var grejer av science fiction bara några decennier sedan, och bilismen är utan tvekan säkrare än det någonsin har varit. Management system övervakar nästan varje funktion och rapporterar den till föraren genom instrumentpanelen. Jag kan se den dagen kommer när det blir en heads up display på vindrutan. Om det fungerar för stridspiloter, verkar det vara den nästa logiska progressionen i bilar också.

Vi har aldrig haft sådan komfort i våra fordon. Sätena är ergonomiskt utformade för att minimera tillbaka trötthet på långa resor, och system som underhållning i bilen är i världsklass. Klimatreglering kommer nu som standard i många modeller och är effektiv och tillförlitlig om du tittar efter det korrekt.

Vi kommer att titta på bil luftkonditionering idag och erbjuda några tips som hjälper dig att hålla det igång hela året runt. Många tycker att när nästa sommar rullar runt, deras system inte längre fungerar. Som du ser, finns det åtgärder du kan vidta för att förhindra att detta händer med din bil.

Vi brukar bara använda luftkonditioneringen när vi behöver det och glömma det för resten av tiden. Vissa människor tror att köra det kommer att kosta en förmögenhet i extra bensin. Tja, ja, den har en inverkan på bränsleförbrukningen men det är inte så illa som ni kanske förstår. Försök att komma in i rutinen för att driva systemet för tio eller fler minuter varje vecka, särskilt på vintern. Brist på användning är ett vanligt skäl till att misslyckas.

Under den kalla årstiden tenderar Fönstren i bilen att dimma. Luftkonditionering tar bort fukt från luften och kommer att påskynda defrosteranordning. Det är en idealisk tid att ge systemet lite motion. Ställa in den att värma luft och lämna den igång tills glaset är klart.

Varje par år, och särskilt om du tänker sälja en bil, ta den till en specialist för en full service. Det är förvånansvärt billigt, och det kommer att kontrollera att allt är i toppskick. Jag rekommenderar att du åter trycksätta systemet varje år. De flesta servicecenter kommer att ha ett fast pris för jobbet, och det kommer att hjälpa din enhet att köra på högsta effektivitet.

Klimatreglering kan förbättra körkomforten för dem som lider av allergier och lungproblem. Luften är frisk och ren som hjälper till att kontrollera sina symtom.

Luftkonditionering reparationer är en av de få projekt som du inte kan ta på hemma. Vissa system innehåller kemikalier som är giftiga för människor. Du ska aldrig försöka en reparation eftersom exponering för gas som kan påverka din hälsa. På grund av detta bör du kontakta en bil luftkonditionering specialist.

På en lång resa, speciellt med barn i bilen, är det värt sin vikt i guld, enligt min mening. Blåsbildning varmt väder kan leda till kort temperament och argument. Du kan alltid hitta en familj som har ett fungerande system eftersom de ser bekväm och lycklig. Du kan inte sätta ett pris på den.